Saturday, January 14, 2012

BEDAK SEJUK TABLOQ 100% SEMULAJADI


Bedak sejuk Tabloq - RM8.
kos pos berlainan ya.

FAKTA yang mencatatkan bahawa tanah liat merupakan antara sumber semula jadi yang baik dalam penghasilan produk penjagaan wajah bukan lagi perkara baru. Kandungan kelembapan yang tinggi dan fungsinya sebagai pembasmi kuman (antiseptik) yang terbaik menjadikan tanah liat menjadi satu produk yang mempunyai nilai tambah. TabloQ merupakan sejenis bedak sejuk yang diperbuat daripada 100% tanah liat sem...ulajadi yang membantu membersih, mengimbangkan kulit yang tak sekata, menghalus dan melembutkan kulit. Selain itu, TabloQ turut membantu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari agar kelihatan lebih segar, berseri dan bermaya. Ia sesuai digunakan oleh pelbagai lapisan masyarakat termasuklah bayi dan juga kanak-kanak. TabloQ bukan sahaja untuk tujuan kecantikkan malah merupakan produk serbaguna. Ini kerana kandungan zat galian semulajadi seperti magnesium, sodium, kalsium dan potasium dapat mengurangkan jerawat, bintik hitam serta penyakit kulit. Apa yang perlu dilakukan hanyalah membancuh TabloQ dengan campuran air mineral semulajadi, air gamat, yogurt, susu atau buah-buahan, kemudian sapu pada permukaan wajah, tangan atau badan dan biarkan kering seketika sebelum dicuci dengan air. Bagi mereka yang mengamalkannya secara berterusan ton warna kulit, tangan atau badan akan berubah dalam masa yang singkat. SELAMAT MENCUBA, INSYALLAH ANDA PASTI TIDAK AKAN HAMPA DENGAN HASILNYA...BEDAK SEJUK TABLOQ - RM7.00 CUBA LAH HARI INI!! KHASIAT DAN KELEBIHAN TABLOQ Menurut pengasas tabloq yang pertama, Abdul Manan bin Awang (al Fatihah) katanya: "TabloQ ini tersembunyi 1001 khasiat" Hanya Allah SWT sahaja yang tahu kesemua khasiatnya yang tersembunyi, Beberapa testimoni yang telah di buat tentang khasia...t dan kegunaannya akan dicoretkan di sini, bergantung kepada sekum-rasi si pemakai serta niat dan cara pemakaian yang betul serta bersabar menunggu hasilnya. Tabloq tidak akan masam/busuk walaupun dibiarkan basah berhari hari lamanya didalam bekasnya. Itu juga salah satu kelebihan Tabloq! Antara Khasiat dan kegunaannya: Menghilangkan jerawat dan juga jeragat. Menyejukkan kulit. Menghilangkan ruam pada kulit baby. Mengeringkan muka yang berminyak. Memutihkan kulit. Menegangkan kulit. Melembapkan kulit. Mengecilkan liang roma. Membuang daki serta sel-sel kulit yang mati. Membasuh kemaluan wanita selepas haid. Menyejukkan kulit ketika terkena Chicken pox (bertih) serta tidak meninggalkan parut. Menghilangkan parut jerawat dan luka. Membuang bulu ketiak. Mengurangkan bahang panas akibat kulit terbakar. Mengeringkan luka-luka. Mengembalikan bentuk asal payudara selepas menyusukan anak. Amat sesuai dipakai sapu ketika demam biasa atau deman campak. Amat sesuai untuk mandian lulur. Sesuai untuk semua jenis penyakit kulit termasuk kudis. (penyakit kulit kayap Sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina.  
sms : 019 2517839 
 
 
Tabloq merupakan bedak sejuk warisan nenek moyang kita terdahulu. Tidak mengandu...ngi sebarang bahan kimia. sesuai untuk semua jenis kulit. 100% campuran tanah liat.

TabloQ ialah salah satu jenis Ramuan Bedak Sejuk Warisan Tradisi Asli orang melayu yang masih kekal sehingga ke hari ini, termasuk bedak kulit rambai, bedak rukup dan bedak sejuk biasa. Namanya yang tidak asing lagi di kalangan rakyat Terengganu, Kelantan dan Pahang sekitar tahun 40an hingga 80an. Sekarang hampir atau lebih 80% generasi sekarang khususnya orang Pantai Timur tidak lagi mengenalinya. Memikirkan akan kemungkinan pupus di telan zaman, Tabloq Marketing mengambil keputusan untuk mengembang semula dan memperkenalkannya kepada umum.

Tiada anugerah dari sesiapa namun TabloQ ini merupakan anugerah dari Allah SWT kepada hambaNya. Sebelum ini testimoni telah di buat, 90% pemakai mengatakan mujarab dan 10% lagi tidak menjadi kerana tidak mengikut cara yang betul atau tidak sabar.

KHASIAT DAN KELEBIHAN TABLOQ
Menurut pengasas tabloq yang pertama, Abdul Manan bin Awang (al Fatihah)
katanya: "TabloQ ini tersembunyi 1001 khasiat"
Hanya Allah SWT sahaja yang tahu kesemua khasiatnya yang tersembunyi, Beberapa testimoni yang telah di buat tentang khasiat dan kegunaannya akan dicoretkan di sini, bergantung kepada sekum-rasi si pemakai serta niat dan cara pemakaian yang betul serta bersabar menunggu hasilnya. Tabloq tidak akan masam/busuk walaupun dibiarkan basah berhari hari lamanya didalam bekasnya. Itu juga salah satu kelebihan Tabloq!


Antara Khasiat dan kegunaannya:

Menghilangkan jerawat dan juga jeragat.
Menyejukkan kulit.
Menghilangkan ruam pada kulit baby.
Mengeringkan muka yang berminyak.
Memutihkan kulit.
Menegangkan kulit.
Melembapkan kulit.
Mengecilkan liang roma.
Membuang daki serta sel-sel kulit yang mati.
Membasuh kemaluan wanita selepas haid.
Menyejukkan kulit ketika terkena Chicken pox (bertih) serta tidak meninggalkan parut.
Menghilangkan parut jerawat dan luka.
Membuang bulu ketiak.
Mengurangkan bahang panas akibat kulit terbakar.
Mengeringkan luka-luka.
Mengembalikan bentuk asal payudara selepas menyusukan anak.
Amat sesuai dipakai sapu ketika demam biasa atau deman campak.
Amat sesuai untuk mandian lulur.
Amat sesuai digunakan untuk bertayammum.
Sesuai untuk semua jenis penyakit kulit termasuk kudis. (penyakit kulit kayap
Sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina.

CARA-CARA MENGGUNAKANNYA
Masukkan air GAMATT/ZAMZAM kalau xade air miniral/air pair yg ditapis(jgn pakai air paid yg mengandungi klorin semate) pun boleh kedalam bekas bedak ini secukupnya samada untuk pekat ataupun cair. Dan sapukan bedak tersebut ke tempat yang dikehendaki. untuk mendapatkan hasil terbaik, amalkannya selalu sebelum tidur.
Untuk muka yang berjerawat dan berjeragat juga untuk menghilangkan parut, hendaklah digosokkan bedak tersebut ditempat yang di kehendaki dan dibilas selepas itu, sapu bedak itu sekali lagi untuk dipakai ketika hendak tidur
 
 
 
 

0 comments:

ODER FORM

Nama :
Email :
No H/p:
Kod Item & Jumlah Item :
Alamat Pengeposan :
Pembayaran melalui akaun :
Sebarang pesanan sila tinggalkan diruangan ini.Terima Kasih.

This contact form was created by Freedback.